Veelgestelde vragen

Wil je graag een abonnement op De Perslijst afsluiten, maar wil je eerst zeker weten dat deze applicatie aan al jouw PR-wensen voldoet? Met behulp van deze pagina kun je snel een antwoord vinden op de meest gestelde vragen.

Wil je meer weten dan wij hier al vertellen? Voel je vrij je vraag dan direct aan ons te stellen. Kijk hiervoor op de pagina contact.

Inhoudsopgave

 1. Wat kun je allemaal met PR-Dashboard?
 2. Hoe werkt het FastMail-verzendsysteem?
 3. Welke gegevens staan er in jullie database?
 4. Hoe zijn de journalisten/media onderverdeeld?
 5. Hoe vaak worden jullie gegevens bijgehouden?
 6. Hoe onbeperkt is het gebruik van PR-Dashboard?
 7. Waarom is het onverstandig om een persbericht breed uit te sturen?
 8. Wordt ergens “De Perslijst” of “PR-Dashboard” vermeld bij het versturen van mijn persberichten?
 9. Kan ik bijlagen meesturen?
 10. Is er een proefabonnement of online-demo?
 11. Kan ik ook korter dan een jaar van PR-Dashboard gebruikmaken?
 12. Hoe snel kan ik aan de slag?
 13. Hoeveel afzenders mag ik gebruiken voor het versturen van een persbericht?
 14. Hoeveel eigen contacten mag ik opslaan?
 15. Hoeveel projecten mag ik maken?
 16. Hoeveel contactlijsten mag ik maken binnen een project?
 17. Hoeveel zoekopdrachten mag ik uitvoeren?
 18. Kan ik ook buiten kantoortijd rekenen op jullie hulp?

1. Wat kun je allemaal met PR-Dashboard?

De Perslijst is een complete PR-tool, speciaal ontwikkeld in samenwerking met PR-professionals en journalisten om contact te houden met de media. De database bestaat uit contactgegevens van duizenden journalisten bij landelijke media, regionale media en alle mogelijke online-kanalen van Instagrammers tot bloggers. Je stelt met behulp van filters je eigen contactlijsten samen en De Perslijst houdt de contactgegevens continu actueel.

Het FastMail-verzendsysteem is vast onderdeel van je abonnement. FastMail is optimaal voor het versturen van je persbericht omdat het is samengesteld in overleg met de ontvangers: de journalisten.

De statistieken van PR-Dashboard laten je zien wie je bericht heeft geopend, maar ook hoe snel dat gebeurde en welke bijlagen zijn geopend. Je kunt eigen contacten toevoegen, notities over journalisten delen met collega’s, je eigen tags toevoegen aan de database en nog veel meer. Wil je het systeem in actie zien? Vraag dan een gratis en vrijblijvende demo aan.

2. Hoe werkt het FastMail-verzendsysteem?

Het FastMail-verzendsysteem is ontstaan door onze voortdurende samenwerking met PR-mensen en journalisten. Deze laatste groep moet de berichten immers zo efficiënt mogelijk ontvangen.

Het verzendsysteem is geoptimaliseerd voor leesbaarheid op smartphones. Je kunt bijlagen toevoegen, filmpjes meesturen, je bericht meteen via Twitter delen en na afloop de statistieken bekijken. Lees ook onze tips over het maken van een perfect persbericht.

Hieronder een uitgebreide uitleg:

Om je werk zo efficiënt mogelijk te doen, kun je in FastMail zoveel templates aanmaken als je maar wilt. Je bepaalt zelf wie de pers als afzender ziet en naar welk e-mailadres de antwoorden gaan.

Het tekstgedeelte geeft je een flink aantal lay-outopties om het bericht te laten aansluiten bij jullie huisstijl. Je kunt zelfs plaatjes en tabellen tussen de tekst zetten.

Voor verzending maak je gebruik van jouw contactlijsten in De Perslijst, maar er is ook een vak waarin je losse e-mailadressen kunt plakken. Voor verzending wordt alles automatisch ontdubbeld.

Vervolgens kies je het moment waarop het bericht verzonden moet worden. Dat kan direct zijn, maar ook op een datum en tijdstip in de toekomst.

Het is mogelijk om het persbericht op moment van verzending ook automatisch op je Twitter-account te verspreiden. Verder zijn er koppelingen met twee grote knipseldiensten.

Na verzending laten we je per journalist zien wie je bericht heeft ontvangen, hoe snel het is geopend en welke bijlagen zijn gedownload.

3. Welke gegevens staan er in jullie database?

De kern van PR-Dashboard bestaat uit een gedetailleerde database met de gegevens van duizenden journalisten in Nederland & België. Met behulp van ons geavanceerde zoeksysteem kun je specifieke zoekopdrachten uitvoeren. Daarmee maak je een contactlijst met journalisten die je echt nodig hebt. Heb je zelf een contactpersoon of een lijst met journalisten die niet in onze database voorkomen? Dan beschik je met PR-Dashboard over de mogelijkheid om deze afgeschermd toe te voegen aan ‘eigen contacten’.

Wil je zien wat wij allemaal weten van de journalisten en de media in de database? Vraag een gratis en vrijblijvende demo aan.

4. Hoe zijn de journalisten/media onderverdeeld?

Hoe groter een database wordt, des te belangrijker het is om de inhoud hiervan effectief onder te verdelen in categorieën en tags. PR-Dashboard helpt je om op meerdere manieren de juiste journalisten vinden.

Regionale pers bijvoorbeeld selecteer je op verspreidingsgebied. Je kunt letterlijk per woonplaats de lokale pers vinden.

Landelijke media zijn verdeeld in meer dan 150 interessegebieden. Daarbij zijn er filters zoals frequentie, vak- en consumentenmedia, publieke omroepen, social-mediakanalen, print en RTV. Je kunt ook je eigen tags aan journalisten toevoegen.

Op basis van jouw zoekresultaat kun je een of meerdere contactlijsten maken en beheren. Wil je weten welke filters er allemaal zijn? Of wil je simpelweg zien hoe geavanceerd zoeken in zijn werk gaat? Vraag dan een gratis demo aan waarbij je door een medewerker van PR-Dashboard een virtuele rondleiding krijgt.

5. Hoe vaak worden jullie gegevens bijgehouden?

PR-Dashboard is constant bezig met het actueel houden van gegevens in de database. Dagelijks hebben onze media managers contact met talloze journalisten, freelancers, bloggers en vakorganisaties van journalisten. Dit zorgt ervoor dat onze abonnees continu beschikken over de juiste gegevens.

Ben je een journalist en wil je jezelf aanmelden voor de database? Klik hier voor het aanmeldformulier.

6. Hoe onbeperkt is het gebruik van PR-Dashboard?

Binnen een paar (vooral door de wet bepaalde) grenzen kun je zoveel en zo vaak van PR-Dashboard gebruikmaken als je wilt. Zonder extra kosten. Lees onderstaande tekst goed door wanneer je een abonnement op PR-Dashboard wilt afsluiten.

7. Waarom is het onverstandig om een persbericht breed uit te sturen?

Journalisten ontvangen soms meer dan 250 e-mails per dag. Daarom is het belangrijk om in het onderwerp van je mail en de eerste drie zinnen direct aan te geven waarom jouw mail interessant is voor een journalist. Dat betekent dat je je beter niet kunt richten op grote algemene groepen, maar op kleine deelgroepen.

Ons FastMail-verzendsysteem heeft een kopieerfunctie om met 2 kliks je complete persbericht inclusief bijlagen te kopiëren. Maak een nieuw onderwerp, pas het intro aan en stuur binnen een paar minuten de nieuwe versie naar een andere groep journalisten. Dat is effectief en efficiënt.

Brede persberichten beginnen vaak vaag, want de doelgroep is breed en vaag. Journalisten hebben geen tijd voor breed en vaag.

8. Wordt ergens “De Perslijst” of “PR-Dashboard” vermeld bij het versturen van mijn persberichten?

In het kort: Nee.

De lange uitleg: We tonen geen naam, geen logo, geen powered by, geen dankzij… Niks. Nergens zul je de naam van De Perslijst of PR-Dashboard tegenkomen in je bericht. Jij bepaalt wie de afzender is.

9. Kan ik bijlagen meesturen?

Ja. Je kunt tot 20 bijlagen of weblinks per persbericht meesturen. Bijlagen mogen per stuk maximaal 16 MB groot zijn. Je kunt documenten bijvoegen, maar ook pdf-bestanden, foto’s en afbeeldingen (jpg, png of gif). Van elke afbeelding wordt automatisch een thumbnail gegenereerd die in het persbericht wordt getoond. Klikt de journalist op de thumbnail, dan downloadt hij het grote bestand.

Alle bijlagen worden veilig opgeslagen op een aparte server. Ze worden dus niet in ware grootte met het persbericht meegestuurd. Zo ontwijk je spamfilters en wordt je persbericht nog sneller verzonden. Wil je zien hoe dit precies in zijn werk gaat? Meld je snel aan voor een gratis demo.

10. Is er een proefabonnement of online-demo?

Wil je zien wat er allemaal mogelijk is en hoe PR-Dashboard precies werkt? Vul dan het formulier in voor een gratis demo. Een van onze medewerkers zal kort na het invullen contact met je opnemen voor deze demo.

11. Kan ik ook korter dan een jaar van PR-Dashboard gebruikmaken?

Wanneer je een kortlopend project hebt, kun je ook voor 350 euro per maand een kortlopend abonnement op PR-Dashboard nemen. Je krijgt dan de Nederlandse database en alle digitale media te zien. Downloaden van de gegevens kan dan niet. Je kunt mailen via ons FastMail-verzendsysteem, maar krijgt zelf geen e-mailadressen te zien.

12. Hoe snel kan ik aan de slag?

Wij snappen dat je snel wilt beginnen met het versturen van persberichten en het maken van contactlijsten. Daarom kun je in drie eenvoudige stappen je abonnement samenstellen. Daarna kun je direct aan de slag.

13. Hoeveel afzenders mag ik gebruiken voor het versturen van een persbericht?

Onbeperkt. In tegenstelling tot concurrerende verzendsystemen mag je bij PR-Dashboard zonder extra kosten steeds zelf bepalen wie als afzender bij een persbericht komt te staan.

14. Hoeveel eigen contacten mag ik opslaan?

Ongelimiteerd. Veel van onze klanten voegen niet alleen journalisten toe aan PR-Dashboard, maar gebruiken het afgeschermde gedeelte Eigen Contacten om bijvoorbeeld stakeholders, beursanalisten, klanten en collega’s toe te voegen. Zo kun je vanuit één systeem iedereen mailen die je wilt.

15. Hoeveel projecten mag ik maken?

Onbeperkt! Projecten bestaan uit één of meerdere contactlijsten en worden beheerd door een of meerdere gebruikers binnen jouw account.

16. Hoeveel contactlijsten mag ik maken binnen een project?

Net als projecten zijn er voor contactlijsten geen limieten ingesteld. Je kunt dus zoveel contactlijsten per project aanmaken als nodig is.

17. Hoeveel zoekopdrachten mag ik uitvoeren?

Geen limiet. Je mag elke dag zoveel en zo vaak in PR-Dashboard zoeken als je maar wilt.

18. Kan ik ook buiten kantoortijd rekenen op jullie hulp?

Je kunt 24/7 contact opnemen met onze supportafdeling, die je dus ook buiten kantoortijd helpt in geval van grote nood. Kijk bij de contactpagina voor de verschillende mogelijkheden om snel met PR-Dashboard in contact te komen.